2009. január 31., szombat

Meseház...


Többen megálltak már az otthonunk előtt, dícsérték, kérdezősködtek. Valaki azt mondta egyszer, hogy olyan a tulipános spalettáival, mint egy meseház. Igen, sok szempontból az. Szeretjük, bár korántsem tökéletes, és ma már biztosan sok mindent másképp csinálnék.

2007.-ben építkeztünk, azon év dec. 15.-én költöztünk be az új házunkba. Eredetileg vagy gerendaházat, vagy parasztházat terveztünk, de aztán egy harmadik variáció mellett döntöttünk, és nem bántuk meg. Kívül-belül fával burkolt könnyűszerkezetes házunk lett. No, ez az a pont, ahol sokan fanyalogva ellépnek a lapról.... :D Igen, "ál-gerendaház". Ráadásul a belső falak gipszkartonból készültek, bontott tégla díszítéssel., csak a főfalak lambériásak, szigorúan vízszintesen rakott, széles lambériával persze. A döntés előtt több faházban is jártunk, és -elnézést kérek a faházban élőktől, de így gondoltam- a csupa fa falak között úgy éreztem magam, mintha egy ládában lennék, ezért tettük be a fehér közfalakat.


Gondos mérlegelés után választottunk kivitelezőt - rosszul. Legalább 20 árajánlatot kértünk, majd végig is jártunk több céget, aztán a kiválasztottnak megnéztük 5 referenciaházát, és elégedetten hátradőltünk. Aztán mégsem úgy alakultak a dolgok, mint ahogy terveztük, de ez ellen nem tudtunk tenni. A munkamorállal, a precizitással, illetve ennek hiányával sok gondunk akadt. Néhány dolog nem úgy épült meg, mint ahogy szerettük volna, pedig minden nap több órát töltöttünk az építkezésen.

Mostanra a hibák nagy részét kijavítottuk, sőt, van, amiből sikerült erényt kovácsolni. Megszerettük, belaktuk a házat. Persze, van még mit alakítani, és sejtésem szerint mindig is lesz. :)Ez a blog azért indul, hogy megosszam a tapasztalatainkat, leírjam az ötleteinket. Észrevételeket, tippeket én is szívesen fogadok. :)


Nincsenek megjegyzések: