2009. augusztus 26., szerda

Gyűjtőszenvedélyem


... hatására vettem anno meg ezeket a téglaszeleteket. Valójában nem is szeletek, burkolólapok. Napjainkban készültek, csak régiesek. Szerintem, van annak már vagy egy éve is, hogy nálunk laknak, de még nem találták meg a helyüket. Nézegetem őket, de nem tudok dűlőre jutni... Lehet, hogy majd a grillezőre, vagy a kerítésre kerülnek.Láttam a minap igazi, nagy Magyarországos téglát a régiségpiacon. Potom 5500 Ft volt darabja. :P Majd... egyszer -rögtön a lottónyeremény átvétele után- veszek egy halommal. :)
2009. augusztus 22., szombat

Járda és lépcső

Lépcső és járda készült az elmúlt két napban. Az én Édes Férjem keze munkája, és meg kell mondanom, igen-igen elégedett vagyok vele. :))
Itt tart most:


Mutatom fázisonként. Egy túl keskeny betonlépcső volt az alap.


A második lépcsőtől szélesítette, téglával. A legfelsőre szeletelt tégla került burkolat gyanánt. Így most kényelmes a mérete, pont passz. :)


Közben feltöltötte kaviccsal a járdának kiöntött részt.


A képen látható sima beton alap majd még téglaburkolatot kap. Picit a járda szintje fölé lesz emelve, hogy kényelmesen le lehessen pakolni a kosarat, szatyrokat, ha hazaérünk, amíg bezárjuk a kaput.


Itt már a járda is készül, csupa monogramos téglából:A járda majd folytatódik körben, a ház körül. Egyelőre is is nagy előrelépés, mert legalább a kaputól eljuthatunk sármentesen a bejárati ajtóig. :)
Mint látható, a ház lábazata még nincs burkolva, de az is szeletelt téglával lesz megoldva. Sőt, ha végre leváltjuk az ideiglenes kerítést, akkor bontott téglás falunk lesz. :) Tégla, tégla hátán. :)

És a végeredmény újra, csak mert tetszik. :))

2009. augusztus 5., szerda

A nagy étterem..., vagyis konyhaátalakításListázok. :)

1. Megszületett az ötlet, ami helyeslő bólogatást vonzott.
2. Kipakolás, szétszedés, a sütő és a mosogatógép kivarázsolása.
3. Zsákos vakolat a Baumaxból.
4. Édes Férjem nekiállt vakolni. 5 perc múlva rásikítottam: "ne simítsd el!" Ugyanis én rusztikus, durva vakolatot képzeltem, amin ő erősen meglepődött, de végül is megegyeztünk. :)
5. 3 nap száradás.
6. Fehérre festés.
7. A konyha áhítatos bámulása... szép lett. :)
8. "Mit szólnál hozzá, ha helyenként olyan sárgával antikolnánk, mint a fal?" Helyeslés - nosza. Balra el a Praktikerbe Trilak Decor effekt festékért. Szín: spanyol narancs.
9. Foltokban, az éleknél, sarkoknál narancsozás. Széééép. :)
10. "Tudod, mi tetszene még jobban? Ha az egész narancs lenne." - mondta a Kedves. Rajta. :)
11. Száradás, visszaszerelés, pakolás.

Elvoltunk vele. :) Az ajtók nem kerültek vissza, mert azokat úgyis ideiglenes megoldásnak szántuk anno, mégis itt állomásoztak másfél évig. Lambériából készültek, vékonyak. Lesz helyettük rendes, fenyő ajtó majd. A vasalatokat természetesen ahhoz is felhasználjuk majd. :) Addig függönyöket tettem fel a főzőlap és a mosogató alá. Ezeket a beköltözéskor varrtam még, amikor még lambéria-ajtó sem volt. A sütő alá való függöny már nincs meg, átlényegült macskapárnává, ezért oda kerül majd először új ajtó. Aztán a tányérokhoz, majd a függönyök helyére, és végül a mosogatógép is át fog öltözni. Szép lassan, mert nincs pénz varrva a matracokba. :)
Ilyesmi ajtókat szeretnénk, mint a spaletták, csak natúr színben. Falusi romantika jeligére. :)

Emiatt is félkésznek tekinthető a mostani állapot és amiatt is, mert még háromszögléc kell a téglafal és a lambéria találkozásához.


Hogy mire volt jó ez a macera? Miért vakoltuk, festettük be?
Mert így
-jobban látszanak a dísztéglák
-világosabb lett a konyha
-a fő érv: csak. Ehhez volt kedvünk. :)
Még egy változás van: sokkal tágasabb, kényelmesebb lett a konyha. Ezt egész egyszerűen értük el: arrébb húztuk az étkezőasztalt. :D Így, persze, a mécsescsillárt is odébb kellett lógatni, de ezzel együtt is kb. 5 percbe telt a nagy átalakítás. Döbbenet, mennyit számít 1 méter!

Egyik kedves barátnőm (direkt nem bevesítek) megfenyegetett nemrég, hogy vonatra száll, és jön, megráncigál, ha át merjük festeni a téglafalat. Üzenet neki: tudod, hogy akkor is szeretettel látunk, ha verekedési szándékkal jössz! :) Csak előtte szólj, hogy süthessek valamit. :)

Van egy tanulság is: nem tudok kibújni a bőrömből. Hiába tetszik a fehér, színeket akarok látni magam körül. Majd, a következő életemben fehér konyhám lesz. :)