2010. július 27., kedd

Vár, és mező a gyerekszobában

Festettünk a napokban. A háló és a dolgozószoba fehér, ott nincs mit mutatnom, de a gyerekszoba falán egész tájkép lett. :)
A végeredmény egy képbe nem fér bele, annyira nem tudok hátramenni (egy 3 és egy 6 méteres falon fut végig a kép). :) A rendetlenséget ne nézzétek!

És most lépésenként. :) Felrajzoltam a mintát ceruzával - nem most, már régesrég várta a kifestést.
Kihúztuk filccel a körvonalakat, hogy látsszon majd akkor is, ha rákerül a festék. 
A felső részt kifestettük fehérrel, aztán jött a színkeverés. A mezőnek nagyon szép rubinzöldet sikerült összehozni! Legalábbis nekem tetszik. :)
Szép sorban kitöltöttük a filces körvonalakat.


Néhol kétszer is át kellett kenni, mert ott virítottak a festékréteg alatt Petesz firkái.


Itt felhívnám a figyelmet a férjem gegjére, a kukucskáló szemekre. :)Újra kihúztuk a kontúrokat, és ronggyal maszatoltunk némi kékséget az égre. Közben eszembe jutott, hogy van falmatricánk (valamikor egy Otthon magazinhoz volt ajándékba), azt is előszedtem. Egy csiga, egy lepke, és néhány ágon ülő madár volt. Felragasztottam, majd azokat is kontúroztam, hogy passzoljanak a festett állatkákhoz.
 
 

 
Egy valami van vissza: a termosztát zsinórja látszik, de nem is baj, mert zászlórúdként fog szerepelni. Varrok majd valamilyen zászlót, azt kell még feltenni.


2010. július 10., szombat

Tökölés....

Még mindig van, sőt, cukkini is. :)
Nem tudok betelni vele, milyen jó, hogy nem kell boltba menni, ha  csak néhány zöldség kell.Csak elslattyogok a kert végéig, és szedek. :)

2010. július 6., kedd

Saját termés

És még lesz, bőven. :)