2010. december 27., hétfő

Hangulatkép

Remélem, mindenkinek mesés karácsonya volt... :) 
Idén is gyökeres fánk van, tele saját készítésű díszekkel. (A tavalyiakkal, tavaly előttiekkel. - Jövőre több lesz a fehér.)

2010. december 4., szombat

Gyertyák

Idén nem készítettem koszorút, a tavalyit vettük elő, csak a gyertyák újak. Holnap meggyújtjuk a második gyertyát.... Szép Adventet kívánok mindenkinek!


2010. december 3., péntek

Íme, az ajtók :)

Aki régóta olvassa a blogot, az láthatta, hogy a 3 év alatt, mióta itt lakunk, többször is változtattunk a konyhán. Most viszont nagyon szépnek látom, így marad. :)


Már az építkezéskor is ilyesmit terveztünk: tégla bútort, "ólajtó-szerű" ajtókkal. Kértem is árajánlatot több asztalostól, de horribilis összegeket mondtak. Az egyik, egy fiatal srác állította be a csúcsot: 400.000-et kért volna, de közölte, hogy ne akarjak ilyen "Z-formás" ajtókat, mert ronda lesz.
Épp tegnap beszéltünk róla a férjemmel, hogy összesen ha 50.000-be került a konyha téglával, falazással, festéssel, ajtókkal, polcokkal együtt. És szép is lett. :) 


Az ajtók is a férjem keze munkáját dicsérik. Akkora szerencsénk volt, hogy kaptunk egy nagy halom újszerű raklapot. "Csak" szét kellett szednie, lecsiszolnia őket, és már meg is volt az alapanyag., kb másfél cm vastag, szép deszkák. Maga a vágás, összeszerelés gyorsan ment. Fel is rakta őket, már pácolás előtt, de tegnap megkapták a végleges színüket. 
A nyílászárókon a Tikkurilla vizes alapú páca van (nem emlékszem a számra, hogy melyik), olyat terveztünk az ajtókra is, de mivel 3 liter a legkisebb vásárolható mennyiség, és az 5500 Ft, mégsem olyat vettünk. A Boróka lazúr vörösfenyő színét választotta végül a férjem, ez hasonlít legjobban a Tikkurillás árnyalatra. (1600 körül van egy liter, és az elég is volt.) Szagtalan, így  télen sem okoz gondot a használata. Odavagyok a színéért. :)
A képeken látszik az ablak ás a kamraajtó is, azokon a Tikkurilla pác van. Nem feltűnő a különbség, de a Boróka árnyalata talán szebb. Kedvet kaptam festegetni.... :D2010. december 2., csütörtök

Ajtók a konyhabútorra

Borzalmas vagyok, hogy nem frissítem ezt a blogot, pedig vannak ám újdonságok! Pl. egy ideje szuper ajtók vannak a konyhabútoron, Édes Férjem alkotta őket.

Itt, ezen a képen még csak félkészek, nincsenek pácolva. Hamarosan gyönyörű vörös színben pompáznak, majd hozok arról is képeket, és hosszabb leírást. Én odavagyok értük/tőlük. :)