2011. május 30., hétfő

Így készült...

...a hinta. Na, jó, inkább: "így lett a helyére állítva", mert az állvány valójában a műhelyben készült, a fa ülőkék meg a boltból kerültek hozzánk. :)

Először is kellett ez a szerkentyű, amivel a lyukak lettek fúrva. Annyira agyagos, kemény a föld, hogy négy férfi forgatta, küzdött vele egyszerre, mire sikerült. (Átjöttek a szomszédban dolgozók segíteni. :D Ezúton is köszönet érte!)


Aztán jött a helyére állítás.

Itt látszik, hogy a földbe kerülő részre "tüskék" vannak hegesztve, amik nem engedik mozogni a betonban.


Majd a betonozás következett, és a "pihentetés".Alapozófestékkel már a felállítás előtt le volt kenve, de nemrég megkapta a végleges, bordó színét. Javasoltam, hogy fessünk rá tenyérnyi köröket, de a nagy fiam és a férjem leszavaztak. El vagyok nyomva... :P :D


Volt némi vitánk arról, hogy ez elég széles-e háromállásosnak, de itt győztem: nem. Így kétszemélyes hinta lett. És milyen jó! :)))
Természetesen, ez is a férjem keze munkája. Kell-e mondanom, hogy állandó használatban van? :))


2011. május 26., csütörtök

Van...


...hintánk, eprünk, alakul az utcafronti kerítés, ami viszont nincs: idő... Most épp veszettül varrok, de ha utolérem magam, fotózok. :)
Szégyen, hogy így elhanyagolom ezt a blogot, pedig már 99 olvasót látok feliratkozva... Nem is értem, komolyan, de nagyon örülök nektek! :)


2011. május 3., kedd

Kert

Lesz hintánk. :) Tegnap lett bebetonozva, most egy hétig áll, aztán festjük (még csak alapozófesték van rajta), és lehet használni. (Akkor hozok fotókat a készítés folyamatáról.)
Eredetileg fa játszóteret terveztünk, de erősen visszariadtunk az áraktól...


Megszámoltam, 12 mézalmácska maradt meg a 25-ből. :( Ezek szépek, de nem tudom, mennyire jó az arány.... Az ültetésnél mindent pontosan betartottunk, legfeljebb a visszavágásnál szúrhattuk el, de abba meg nem kéne belepusztulniuk, szerintem.


Az orgonák, a mályvák is nagyot nőttek.
A fenyőt imádom, hogy ilyen "kétszínű."


Erről a bokorról fogalmam sincs, micsoda, de mesés. :)