2012. április 5., csütörtök

Palántázzunk...

...wc-papír gurigába! :D Az ötletet a Zöld Világom Egyesület blogjáról szedtem. :)


Karalábémagból túl sokat tettem egy gurigába (nem gondoltam, hogy mind kikel), szét kell ültetnem majd. Izgulok, hogy bírják a kiképzés(eme)t! :D

13 megjegyzés:

Compot írta...

De jó ötlet!

Névtelen írta...

Várd meg, amig nem csak sziklevele lesz a karalábéknak és akkor ültesd csak szét, mert már elég erős lesz a szára. Akkor "mosd szét" a gyökereket, igy kevésbé sérülnek meg talán.
De ha csak a palántázáskor szeded szét az is jó. Ne öntözd túl őket! (Palántázás után pár napig takarni kell a tűző nap ellen.)
Laci

Lidércke írta...

Ezt a tanácsot is köszönöm. :) Látszik, mennyire kezdő vagyok. :)

Edit írta...

De jó ötlet.... :) Én is ültettem most magokat, és a brokkoli magok pár nap alatt kikeltek, aztán pár nap alatt hihetetlenül megnyúltak, csodálkoztam is...lehet most nekem is kell várni, míg több levél lesz rajta? ....

Edit írta...

Nemrég találtam ám rá a blogodra, ma visszafelé olvasgattalak...és hát le a kalappal!!!! Hihetetlen ügyesek vagytok!!!! De tényleg! És nagyon jó a blogod! Rendszeres olvasód leszek :)

Lidércke írta...

Nagyon kedves vagy, köszönöm a dicséretet. :) Botcsinálta barkácsolók, kertészkedők vagyunk, így a kérdésekre ne várj tőlem szakszerű választ... :)

Edit írta...

Jajj dehogy botcsinálta, miket beszélsz :D Nagyon ügyik vagytok. Valahol olvastam nálad, hogy Aurót használtok, és hogy majd lazúrozni akarod. Itt elgondolkoztam egy pillanatra, mert ahol én dolgozom, áruljuk az auró termékeket, és arra nem nagyon szoktak mást kenni, csak Aurót, bár nem tudom mit akartatok rá, és nem tudtam még végigolvasni az egész blogot, hogy végül is kentetek e rá valamit.

Amúgy tényleg hihetetlen, hogy mit meg nem valósítottatok....CSak ámulok, bámulok, meg lesegetem az ötleteket, mert az van bőven nálatok :)))

Lidércke írta...

A padlóról lehet szó. :) Auroval lett kezelve minden, de a padló eléggé - khm - antikolt lett az idők folyamán. :D Na, ezért gondoltuk, hogy adunk neki valami színt, de aztán mégsem... Maradt, ahogy van. Tulajdonképpen tetszik is már. :)
Ez a blog amúgy eléggé elhanyagolt. Az utóbbi időben nem jut idő a házra, kertre, sajnos. :/

Edit írta...

Na a szakmai ártalom most előtört belőle, szóval az auró padlót lehet a 431-el "mindennapos felmosás" kezelni, de ha már elkoszólódott, akkor a 44-el visszatáplálni. Egyébként tényleg jó olvasgatni,meg nézegetni a képeket, hogy haladtatok, alakultatok, és tényleg hihetetlen sok ötletet merítek. Pl. a deszka szélű virágágyást. Én hétvégente járok le nyumhiz vidékre, mert sajna egyedül maradt, úgyhogy ott a nagy kert, de kb. ilyen házról, berendezésről álmodozom én is.....

Lidércke írta...

Koptatott lett a padló. :) Három gyerek fut, kismotorozik, és autózik rajta. Kell-e magyaráznom? :D Jó így. :)
Örülök, ha találsz magadnak használható ötletet nálunk! :)

Edit írta...

Nagyon jó ez a wc gurigás dolog, meg a seprűnyélből lett tulipános függönytartó is tetszik. :) Lehet megcsinálom valahogy, ha már félig meddig asztalosiparban dolgozom :)) Szekrénykéket már én is gyártottam anyumnak, és egész jó lett :)

vargaera írta...

Kedves Dóri, díjat kaptam, amit szeretnék megosztani veled is! Kérlek nézz be hozzám a részletekért!

Lidércke írta...

Itt is köszönöm, Era. :) Díjak tekintetében nagyon link vagyok, de jól esik. :)