2012. április 30., hétfő

Szeretitek a nyugalmat?

Szeretitek a csendet, nyugalmat? A vidéki életet? De azért legyen a közelben minden? Akkor tetszene a környék. Ovi, iskola, posta, orvos, bolt a faluban, 15 km-re pedig Pécs.

Tetszik a házunk? 120 m2. A terven 4 szoba + nappali-konyha + kamra + fürdő + vendég wc + kazánház + előtér + folyosó. A valóságban a gyerekszobák közé nem építtettük be a válaszfalat, így két szobából egy nagy lett, amiben 3 gyerek is kényelmesen elfér, vagyis összesen 3 szoba + az előbb felsoroltak.

A konyhát imádom. A nappali egyik sarka, de minden megvan benne, ami csak kell, és minden kéznél van. A sütő derékmagasságba lett beépítve, így nem kell hajolgatni, és a kicsik is biztonságban vannak. A kerámialap és a mosogatógép (Ariston) szintén beépített. Minden A osztályos.


A fürdő nagy, 9 m2, kényelemes sarokkáddal, dupla mosdóval, hogy egy 5 tagú család is készülődhessen egyszerre.

Az összes szoba a keleti oldalon helyezkedik el. Északon az előtér, és a kazánház van. Nyugaton nappali-konyha és a fürdő. A szobákat a ház többi részével egy széles folyosó köti össze. Hogy mi az értelme annak, hogy széles? Ha van gyerkőcöd, tudod, hogy a folyosó nem csak közlekedő, hanem versenypálya futáshoz, motorozáshoz, és erre itt van is hely, még úgy is, hogy kétoldalt szekrények és könyvespolcok vannak.
Ez egy gyerekbarát ház. Csupa természetes anyagot, és a lehető legemberibb megoldásokat használtuk.

Van gáz is, központi fűtés, de a mai árak mellett cseppet sem mellékes, hogy hatalmas épített kályhában gyönyörködhetünk, ami befűti az egész házat.
Mindenhol hajópadló van (igazi fa), kivéve a fürdőt (padlófűtéses), a kazánházat, és az előteret.

A kert 1200 m2, és szépen alakul. :) Hintaállvány, homokozó van. Hatalmas (kb. 30 m2), L alakú terasz öleli körbe a nappalit, ahova egy  óriási üveges ajtó vezet. Így ha a gyerekek a kertben vannak, anya bent, pl. főz, akkor is szemmel tartható az aprónép. :) 
Garázs építhető, van rá építési engedély.
Maga a ház gerendának látszó, de könnyűszerkezetes, erdélyi faház, tulipános spalettákkal minden nyílászárón. Remek a hőszigetelése, hangulatos, barátságos.


Hogy miért írtam le mindezt? Mert olyan változások vannak az életünkben, hogy költöznénk... Ezért aztán szeretnénk elcserélni a házat értékegyeztetéssel pécsi kis házra. Érdeklődni a ledorka@gmail.com címen lehet.7 megjegyzés:

Kinga írta...

Ember tervez..., kedves Dorka!Néha fel kell adni bizonyos dolgokat, ha a helyzet megkívánja...Még soha nem voltam Pécsett, de úgy tudom, igen kellemes város! Szóval mély lélegzet, és ugrás!!!!Kívánom, hogy simán sikerüljön a csere!!!

Lidércke írta...

4 éve költöztünk el Pécsről, ott születtünk, ott éltünk, így tudjuk, mibe ugranánk. :) És igen, néha muszáj változtatni....

Hajnalka Nagy írta...

Kisebbre szeretnétek cserélni, ami bent van a városban, jól értem?
ha amúgy is közel a város, minek feladni ezt a meseszép házat, nem értem :( sajnálom, de drukkolok, h sikerüljön mielőbb úgy, ahogy szeretnétek!

Lidércke írta...

Hajnalka, ez egy nyilvános blog, nem írom le az okokat, bocs... És igen, jól érted, olyat szeretnénk, ami bent van Pécsett. :)

kovtama írta...

ÓÓÓÓÓÓ:( Ha lenne Pécsen egy házam ami nektek tetszik, örömmel elcserélném, régóta tetszik a házatok.:)

Lidércke írta...

:))
Talán lesz olyan is, akinek van... Várom. :)

vargaera írta...

Gondolok rátok! ♥